Je hoort het steeds vaker: vrouwen die gebruik maken van een menstruatiecup. Zij hebben het beruik van tampons en maandverband in de ban gedaan, en zijn overgegaan tot een cup die hun beschermd tegen bij het bloedverlies tijdens de menstruatie. Maar wat is nu de reden dat veel vrouwen hiervoor kiezen? En is het nu echt zo handig? We zochten het uit en zetten vijf redenen waarom je het echt eens zou moeten proberen

Voordelen menstruatiecup

Het gebruik van meen menstruatiecup, zoals van practicups, biedt verschillende voordelen. Er zijn dan ook meerdere redenen waarom vrouwen beginnen met het gebruik ervan. Redenen om over te gaan tot het gebruik ervan kunnen zijn:

  • Het milieu
  • Kostenbesparend
  • Hygienisch
  • Minder geurtjes
  • Midden zorgen 
  • Minder irritatie

Het gebruik van een cup is beter voor het milieu omdat je geen afval meer veroorzaakt met het gebruik van tampons en maandverband. Als je zo’n drie dagen ongesteld bent gebruik je al snel 18 tampons, en dat elke maand. Daarnaast gebruik je misschien tampons of inlegkruisjes. Dat veroorzaakt allemaal afval! Het gebruik van een menstruatiecup is dan ook veel duurzamer, die kun je immers vaak hergebruiken.

Om diezelfde reden is het kostenbesparend. Een keer een menstruatiecup kopen is niets vergeleken met het geld wat je als vrouw maandelijks uitgeeft aan hygiëneproducten. Het bespaart jou de aankoop van 4000 tampons! Een goede aankoop dus!

Het gebruik van de menstruatiecup is ook hygiënisch. De cup vangt het bloed op en zuigt het niet op zoals een tampon. Dat voelt frisser aan. Als je de cup uitkookt doodt je de bacteriën. Je kunt de cup ook steriliseren met bijvoorbeeld een sterilisatievloeistof of sterilisatiedoekjes. Zo kun je hem keer op keer gebruiken.

De cupvormt ook een barrière tegen nare geurtjes die tijdens je ongesteldheid kunnen ontstaan. Ook dit komt doordat de cup het bloed tegenhoudt in plaats van opzuigt.

Een menstruatiecup neemt heel wat zorgen weg. Je hoeft bijvoorbeeld helemaal niet meer druk te maken om de vraag of je genoeg tampons of maandverband bij je hebt. Je hoeft geen tas meer mee te nemen naar de wc, of tampons in je mouw te verstoppen. Weet je niet wanneer je ongesteld wordt? Als je altijd je cup bij de hand hebt, is dat geen zorg meer.

Tot slot: Met een goede menstruatiecup, zoals eentje van practicups, voorkom je irritatie. In tegenstelling tot een tampon droogt een Practicup je vagina niet uit. 

Menstruatiecup kopen

Ben je overtuigd en wil je graag een menstruatiecup aanschaffen? Dit kun je gemakkelijk online doen. Een prettige cup waar veel vrouwen goede ervaring mee hebben is de Practicup. Op practicups.nlkun je deze cups aanschaffen. De zachte cups staan bekend om hun comfortabele gebruik. Je kunt de cups in verschillende maten kopen, zodat er altijd eentje is die past en je optimaal beschermt. Je koopt de cups al voor €27,25 en wanneer je ze vandaag voor 23:30 bestelt, heb je ze morgen in huis. De practicums bevatten geen chemicaliën, zoals bijvoorbeeld tampons en maandverband, en daarmee blijft je biologische vaginale balans in stand. Probeer het dus ook eens, en merk het verschil.