Als student kom ik regelmatig op feestjes. Proud to be fout, ‘geel’ en ‘Disney’: zomaar een greep uit de thema’s die voorbijkwamen. Ik kan mezelf dus wel een ervaringsdeskundige noemen op dit gebied. Daarom hierbij een informatief artikel om je te helpen de juiste feestartikelen aan te schaffen bij een bepaald feestthema. Laat je inspireren!

Feestartikelen voor sprookjesachtige tijden

Een veelbeproefd thema voor feesten is: de 70’s, 80’s of 90’s. Even terug naar vroegere tijden – daar wordt iedereen blij van. Wanneer je over het internet struint zijn hier voldoende feestartikelen bij te vinden. Een van de sites die alles lijkt te hebben, is feestbazaar. Zoek je hier op de 80’s, dan vind je van alles. Bijvoorbeeld verkleedkleding in de vorm van Grease-pakjes, kleurige sportoutfits (met een enorme radio en flitsende zonnebril als bijbehorende feestartikelen) en neon-rokjes. Zelfs een regenboogkleurige Let’s get physical-outfit komt voorbij. En wie herinnert zich de beenwarmers en zweetbandjes nog? De 80’s zijn, kortom, een inspirerend tijdperk voor themafeestjes – en de feestartikelen zijn eindeloos. Een ander thema dat je feest tot een succes zal maken, is fantasy. Wederom is er op feestbazaar.nl voldoende te vinden. Roodkapje en de grote boze wolf komen voorbij, maar men kan ook verkleed als de vrouw van Dickens (de schrijver van veel sprookjesachtige verhalen) of als een engel, met zachte vleugels als bijpassende accessoire. Wederom heb je keus uit een grote hoeveelheid feestartikelen. Wat dacht je van piratensieraden voor een echte Jack Sparrow? Of een flower power panty om van jou een onvervalst elfje te maken? Komt dit te zoet op je over, maak je dan geen zorgen: ook griezelige feestartikelen horen bij een sprookjesthema. Zo zijn er leggings met een skelet erop gedrukt, vampiertanden die in het donker kunnen oplichten en is er een grote hoeveelheid pruiken beschikbaar – waarmee je je als gemene oude heks kunt verkleden. Met een beetje creativiteit kom je ver!

Talloze thema’s en accessoires

De site feestbazaar.nl noemt zelf ook een aantal themafeesten, en geeft daarbij gepaste feestartikelen: erg handig. Een greep uit de leukste thema’s.

  • Studenten en professors: een van mijn favorieten, natuurlijk. Hallo uilenbrillen, lange kousen en geruite stofjes! Je hoort het – bij dit thema zijn de feestartikelen heerlijk stereotypisch. Leuk is ook de nerdpruik, die bestaat uit kort, zwart haar dat in een keurige scheiding gebracht is. En de professorkap, voor wanneer iemand in je omgeving zijn of haar examens gehaald heeft.  Maar het meest fancy vind ik toch wel de Harry Potter-bril.
  • Gangster: oh zo fout – en daarom oh zo goed. Gouden kettingen, plastic pistolen en een ‘pooierjas’ met panterprint… Meer gangster wordt het niet! Het meest bijzondere feestartikel hierbij is de gouden tand met een dollarteken erop. Glimlach en je laat iedereen versteld staan van je creatieve verkleedideeën.
  • Glitter & Glamour: waan je voor even in Hollywood, op de rode loper voor een filmpremière. Of als gast op de bruiloft van een royalty. De feestartikelen bij dit thema bestaan voornamelijk uit hoedjes, wat begrijpelijk is: zet er een op en je voelt je al een ster. De hoedjes hebben laten wat gaas voor je ogen hangen (om een licht mysterieuze look te creëren) en zijn versierd met bloemen, veren of glitters. Een langharige blonde pruik eronder en je bent al een ware celebrity!
  • Kleuren: je kunt een feest geven in één bepaalde kleur, bijvoorbeeld rood (extra tip: draai 24/7 Marco Borsato op de achtergrond). Wanneer je niet kunt kiezen is een regenboogthema de oplossing – met beenwarmers, stropdassen en lampionnen in alle tinten. Superfeestelijk!

Geïnspireerd geraakt? Op https://www.feestbazaar.nl/feestartikelen/ vind je nog veel meer. Fijne party gewenst!