Ik heb al jaren een blog over reizen. Ik ben ongeveer 8 jaar geleden met deze blog begonnen toen ik voor een half jaar ging studeren in China. Ik kon via mijn universiteit een uitwisseling doen en mocht een semester in Sjanghai studeren. Veel mensen vonden het interessant dat ik daar naartoe ging en wilden graag weten wat ik allemaal zou meemaken. Het leek mij het beste om een blog bij te houden, zodat mensen mijn verhalen gemakkelijk konden lezen. Minimaal 1 keer per week schreef ik een verhaal over het leven daar, maar ook over reizen. Ik hoefde maar 3 dagen per week naar school en had veel tijd om te reizen. Na de uitwisseling besloot ik om ook anderhalve maand te backpacken in China. Ik merkte dat veel bekenden mijn belevenissen volgden, maar dat ik ook veel volgers had die ik niet kende. Van de reizen die daarna kwamen hield ik ook elke keer een blog bij en veel mensen bleven het lezen. Ik hou er niet van om naar de toeristische plekken te gaan en bezoek voornamelijk de onbekende gebieden, hierdoor kan ik iets laten zien dat veel mensen niet kennen. Van al mijn reizen daarna heb ik een blog bijgehouden. Ik reis graag en ga meerdere keren per jaar naar een nieuw land, zodat ik veel kan vertellen. Ik merkte dat ik steeds meer volgers kreeg, waardoor ik aan zakelijk bloggen begon te denken. Als ik wat kon verdienen met mijn blog door zakelijk te bloggen, dan kon ik nog vaker op reis. Ik kan dan vaker een blog schrijven en ik kan leuke en interessante gebieden bezoeken. Ik wist alleen niet hoe ik zakelijk bloggen het beste kon aanpakken.

Hulp bij zakelijk bloggen via yvonnerengers.nl

Online zocht ik naar artikelen over zakelijk bloggen. Ik kon veel informatie vinden, maar niet over hoe je het bloggen moest aanpakken. Ik wilde graag wat verdienen met bloggen, zonder dat ik in elk artikel een product zou aanbieden. Ik wilde graag op dezelfde manier doorgaan en niet te commercieel worden. Ik vond uiteindelijk ook de website http://yvonnerengers.nl/ en las dat dit bedrijf mensen kan begeleiden om zakelijk te bloggen. De eigenaresse heeft veel ervaring met bloggen en het begeleiden van bloggers. Ik kon verschillende voorbeelden op de website vinden die ik erg interessant vond. Ik bezocht een aantal van deze bloggers en was onder de indruk. Het waren erg leuke blogs, waarbij af en toe iets werd aangeboden. De teksten waren erg goed en ze probeerden geen teksten te verkopen, het was erg natuurlijk. Ik nam contact op via de website om een gesprek aan te vragen. Tijdens het gesprek vertelde ik over mijn reisblog, wat ik er mee deed en over mijn volgers. Ik vertelde dat ik graag zakelijk wilde bloggen, maar niet goed wist hoe ik dit moest aanpakken. Ik wilde hier graag begeleiding bij, maar voor mij zou de manier waarop erg belangrijk zijn.

Goede begeleiding

De mevrouw gaf aan dat ze mij kon helpen met zakelijk bloggen en dat we samen een plan konden maken. In dit plan zouden we onderzoeken hoe we de blog meer zakelijk kunnen maken, zodat ik er ook iets aan kan verdienen. De producten die zouden worden gepromoot, zouden alleen producten zijn waar ik achtersta. Ik ben nu een maand geleden begonnen met zakelijk bloggen en ik ben erg blij met de hulp. Ik krijg veel tips en adviezen die ik direct kan toepassen. Voor zakelijk bloggen kan ik yvonnerengers.nl aanraden.

  • Ik had al een blog met volgers
  • We maakten samen een plan
  • Ik krijg veel advies en tips
  • Ik sta achter de producten