Een autopilot van Sail360Varen, wie houdt er niet van. Het is heerlijk om relaxed en ontspannen te kunnen varen over de wateren die Nederland rijk is. Ook daarbuiten weten veel mensen dat varen een prettige en ontspannende bezigheid is en daarom is het fijn dat er tegenwoordig veel tools voor handen zijn die het varen nog gemakkelijker en eenvoudiger kunnen maken. Een autopilot is daar een heel goed voorbeeld van. Waaraan een autopilot moet voldoen, waarvoor je hem kunt gebruiken en hoe je deze het beste kunt aanschaffen nemen we onder de loep wanneer we kijken naar het aanbod van onze favoriete webshop in hulpmiddelen voor de watersport en dan met name het varen: Sail360.

Hoe kiest u de juiste autopilot voor uw vaarplezier

Inmiddels bent u al bekend met de website sail360.nl waar u over het algemeen de beste producten voor varen kunt krijgen zoals:

  • Furuno producten
  • Navigatiesystemen op maat
  • Hydraulische stuursystemen
  • Marinepool zeilkleding

En nu is dit ook de aangewezen plek voor u om een autopilot aan te schaffen. Sail360 staat erom bekend om kwaliteit te leveren en producten te selecteren die vaargemak en plezier op het water vergroten. De autopilot is daarin geen uitzondering want het besef dat u als bestuurder op het water ook van de omgeving wilt kunnen genieten en u zo min mogelijk wilt bezig houden met navigeren op open wateren, is goed tot deze leverancier doorgedrongen. De autopilot is bij Sail360 verkrijgbaar in diverse prijzen, die al dan niet ook de kwaliteit weergeven van het product. Het is daarom belangrijk om vooraf uw wensen voor de autopilot scherp op het netvlies te hebben. Ook voor dit product is h et merk Furuno weer favoriet. De Furuno autopilot is gebaseerd op apparatuur zoals die op professionele wijze in de vaarwereld wordt gebruikt. De autopilot is gecombineerd met een kompas en navigatie is daarmee zeer eenvoudig geworden. U maakt hierbij gebruik van een afstandsbediening met gesture controle. Voor hen die nog niet bekend zijn met deze term; gesture controle houdt in dat u met de afstandsbediening een richting aanduid waar u heen wilt varen. Doormiddel van de afstandsbediening die in verbinding staat met de autopilot en het ingebouwde kompas, stuurt uw vaartuig zichzelf automatisch aan en zet koers in de door u aangewezen richting. Varen is daardoor nog nooit zo eenvoudig geworden en u kunt op deze manier zelf meer van het varen en van de omgeving genieten.

De bijkomende voordelen

De producten van Furuno en dan met name de autopilot en de navigatiesystemen zijn zelflerend. Dit klinkt wellicht wat vreemd, maar door ingenieuze technologie onthoudt dit systeem het gedrag van uw vaartuig. De snelheden, reactie op weer, wind en water en getijden worden allemaal opgeslagen en tegen elkaar afgemeten. Het voordeel daarvan is dat het navigatiesysteem het varen meer en meer voor u kunnen uitkienen. U vaart hierdoor stabieler en koersvaster en u zult merken dat wind en stroming minder invloed hebben op de koers die u vaart. Uw Furuno navigatiesysteem is daarmee letterlijk de tweede kapitein op het schip en een standvastige partner die u zekerheid biedt in het varen. Het resultaat is een soepele gang door het water, een relaxte manier van anticiperen op alle omstandigheden en dus een ontspannen verblijf op de wateren die u bevaart. Op de website van Sail360 leest u meer informatie over alle mogelijkheden die de Furuno apparatuur u kan bieden en hier zijn ook enkele video’s te bekijken die u meer leren over de gesture control en andere functionaliteiten. Ook kunt u hier, zoals u al gewend bent, tegen voordelige prijzen de Furuno apparatuur aanschaffen. Ook deze keer wensen we u weer veel vaarplezier toe.