Ik heb vorig jaar een djembe workshop mogen volgen en ik kan het echt iedereen aanraden om dit ook eens te doen! Zelf ben ik altijd al heel veel bezig met muziek, maar dan vooral met piano en fluit. Ritmes spelen daarbij uiteraard ook een rol, maar je bent toch eigenlijk dan meer bezig met het spelen van de juiste noten op de juiste momenten. Met het creëren van een mooie klank. Op trommels en drums staat ritme echter helemaal centraal en het leek me heel erg leuk om me daar eens wat meer op te richten, dus ben ik een djembe workshop gaan volgen. Dit is me echt ontzettend goed bevallen. In een groep aan de slag gaan en samen enkel met druminstrumenten prachtige muziek maken, ik vond het echt heerlijk om te doen! Ritmisch bezig zijn is iets dat eigenlijk in iedereen zit, daar ben ik ook nu weer achtergekomen. Soms zeggen mensen: ik ben helemaal niet muzikaal. Maar dat betekent niet dat je ook ritmisch niets kunt. Eigenlijk kan iedereen dat namelijk en dat maakt percussie instrumenten ook zo ontzettend geschikt. Je zult het merken als je een djembe workshop volgt, ook jij kunt dit!

Djembe workshop volgen

Zoals gezegd heb ik zelf dus eens een keer meegedaan aan een djembe workshop, dat was gewoon ergens hier in de stad, je kon gewoon vrijblijvend aanschuiven en kijken of het iets voor je was. Ik kreeg hier snel al veel plezier in en was echt helemaal enthousiast na afloop. Toen ik er thuis over vertelde en we het er tijdens een verjaardag met familie over hadden, werden ook zij enthousiast bij het idee om dit eens een keer te gaan doen. Het leek ons toen heel erg leuk om eens tijdens onze jaarlijkse familiedag een djembe workshop te doen met elkaar. Het grote voordeel hiervan is, dat echt iedereen mee kan doen! Wie wel eens een familiedag heeft georganiseerd, weet dat het echt lastig kan zijn om een activiteit te bedenken die niet alleen iedereen op zijn minst enigszins leuk vindt, maar waar ook iedereen fysiek aan mee kan doen. Hierbij kan dit en bij onze familie was het echt heel erg geslaagd! Iedereen vond de djembe workshop echt ontzettend leuk om te volgen en aan het eind ervan konden we met elkaar echt heel aardig een nummer ten gehore brengen. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om dit eens te doen!

Waar te boeken?

Lijkt het jou ook leuk om eens een djembe workshop te organiseren? Ik heb het zelf toen geregeld bij Drumdrumdrum en wij waren hier allemaal echt heel erg tevreden over! We werden op een enthousiaste en vrolijke manier begeleid, waardoor ook degenen die het niet meteen heel snel oppikten er toch echt plezier in bleven houden. Het leuke van Drumdrumdrum.nl is ook dat zij verschillende opties bieden. Je kunt bij hen terecht:

  • als particulier
  • met je bedrijf
  • voor je school

Het maakt hen niet uit voor wat voor groep mensen zij aan de slag gaan, zij kunnen hun djembe workshop altijd aanpassen aan de aanwezigen. Of het nu gaat om jonge kinderen of om volwassenen, of dat het om een heel gemengde groep gaat, zij kunnen er altijd mee uit de voeten! Ook hun educatieve programma’s schijnen zeer goed te zijn, dit hoorde ik van de buurvrouw, haar kinderen hadden op school een educatief programma van deze organisatie gehad. Met andere woorden, als je een djembe workshop wilt volgen of meer over deze instrumenten te weten wilt komen, je zit bij Drumdrumdrum.nl altijd helemaal goed!