OP zoek naar een bedrijf wat uw onderdelen zeer precies kan produceren met behulp van de meest geavanceerde machines? Precisiecomponenten zijn niet altijd gemakkelijk te produceren. Daarom is het ook niet altijd vanzelfsprekend dat ieder bedrijf dit kan. Je wilt voor dit soort opdrachten graag naar een bedrijf dat kennis heeft van de technieken die hierbij komen kijken. Een bedrijf dat gespecialiseerd is, expertise in huis heeft en altijd op zoek is naar de nieuwste mogelijkheden.  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar dit bedrijf?  We helpen je graag een stapje verder in dit artikel.

Precisiecomponenten produceren technieken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het produceren van precisieonderdelen. De technieken die hiervoor toegepast kunnen worden, zijn bijvoorbeeld:

  • PECM
  • EDM
  • Micro Laser

PECM is een techniek waarmee metaal kan worden bewerkt. Deze techniek is nog niet zo heel lang geleden ontwikkeld. Met deze techniek ets je metaal op een elektrochemische manier. Elektrische spanning zorgt ervoor dat het metaal wordt opgelost in een elektrolyt. Deze zeer geavanceerde techniek maakt de meest secure bewerkingen van metaal mogelijk. Daarnaast zorgt het ervoor dat er nauwelijks slijtage aan gereedschap ontstaan. Zeker nauwkeurige onderdelen die in series geproduceerd moeten worden, hebben baat bij het gebruik van PECM.

EDM is een andere techniek voor metaalbewerking. Deze techniek wordt ook wel vonkerosie genoemd. Met deze techniek kan zelfs in hard materiaal allerlei vormen worden gemaakt. Omdat het geen draaiende onderdelen gebruikt, kunnen ook scherpe hoeken worden gemaakt. Het is net als PECM een zeer nauwkeurige methode van metaalbewerking.

Micro Laser is net als EDM en PECM een methode voor het nauwkeurig bewerken van metaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een laser.

Nu we een grove beschrijving hebben gegeven van de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij metaalbewerking op zeer precies en nauwkeurig niveau. Dan rest ons nog de vraag hoe we een bedrijf vinden wat dit kan uitvoeren. Daarnaast willen we natuurlijk weten welke techniek het meest geschikt is, PECM, EDM of toch Micro Laser?

PECM expert vinden

Een expert vinden die jouw precisiewerk letterlijk tot in de puntjes verzorgt kan afleveren? Kijk dan eens op de website van Ter Hoek. Dit bedrijf specialiseert zich helemaal in vormen van metaalbewerking zoals PECM, EDM en Micro Laser. De specialisten die in dit bedrijf werkzaam zijn, hebben een passie voor het maken van precisiecomponenten. Dit resulteert erin dat zij de technologische ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten houden. Zij zijn de expert als het op PECM, EDM en Micro Laser bewerkingen aankomt. 

Voor de vraag welke techniek het meest geschikt is in jouw geval, kunnen we dan ook kort zijn. Dit is niet van tevoren te bepalen. Omdat de technieken zo geavanceerd zijn, kan dit het beste worden bepaald door een expert van Ter Hoek. Niet altijd heb je een kant en klaar plan liggen. Soms sta je voor een uitdaging waarvoor je nog geen oplossing weet. In dat geval springen de adviseurs van Ter Hoek graag bij. Zij kunnen je alles vertellen over technieken als PECM, en staan je graag te woord. Kijk eens op hun website voor meer informatie.